+32 3 283 51 51

BOHO project

Jouw volgende hoofdstuk begint hier. Welkom bij BOHO.

BOHO is een woonproject dat 19 BEN-appartementen omvat in Borgerhout, op een steenworp van het bruisen- de Moorkensplein in Borgerhout, de hippe Zurenborg- wijk, station Antwerpen-Centraal en de Antwerpse Zoo.

Oud en Nieuw

BOHO verrijst op de hoek van de Kroonstraat en de Bleekhofstraat in Borgerhout. Precies op de plek waar een prachtig erfgoedpand staat en waar jarenlang een wasserij gevestigd was.

Het monumentale pand wordt gerenoveerd, verder wordt de site aangevuld met frisse nieuwbouw langs weerszijden én een gemeenschappelijke binnentuin die de drie gebouwen met elkaar verbindt. De tuin zorgt voor connectie, binnen het project én met de omgeving rondom.

De nieuwe panden krijgen een zuivere, moderne en stedelijke look. In de Kroonstraat legt het uiterlijk de link met de burgerwoningen die de straat haar eigen karakter geven. Voor de nieuwbouw in de Bleekhofstraat lieten
de architecten zich inspireren door klassieke stedelijke architectuur: het Palazzo Malenchini in Firenze.

De robuuste beige en witte bakstenen zorgen voor een lichte, hedendaagse look, die de stedelijke vibe van het project compleet maakt.