+32 3 283 51 51

Oever 13/19, 2000 Antwerpen

Stripmuur Brecht Evens

Stripmuur Brecht Evens

Brecht Evens, een jonge Hasseltse tekenaar die internationaal hoge ogen gooit, ontwierp deze Antwerpse stripmuur. Mekanik Strip en Johan Bijttebier werken reeds jaren aan een originele vorm van stadsverfraaiing en zetten Vlaamse strip-auteurs in de spotlight met hun huizenhoge tekeningen op groezelige muren.

Het werk van Brecht Evens is grafisch grensverleg- gend. Hij stapt weg van de traditionele indeling van de strip en kleurt buiten de lijntjes; zijn fan- tasie is eindeloos. Zijn verhalen zijn wervelende, kleurrijke stripfeesten. Hij won in 2011 de Willy Vandersteenprijs en werd de eerste Vlaming die een prijs in de wacht sleepte op het Interna- tionaal stripfestival van Angoulème (Fr).

Sint-Annatunnel

De Sint-Annatunnel is een voetgangers- en fietstunnel onder de Schelde in de stad Antwerpen. De bouw van de Sint-Annatunnel begon in 1931 en de tunnel werd in 1933 geopend.

Deze 572 meter lange tunnel, die zich 31,57 meter onder de grond bevindt, wordt door de Antwerpenaren ook wel de Voetgangerstunnel genoemd en verbindt sinds 1933 de stad met de Linkeroever, met andere woorden het oudere met het nieuwere Antwerpen. De authentieke roltrappen waren voor hun tijd een echte nieuwigheid. De uitwendige diameter van de tunnel bedraagt 4,74 m, de inwendige 4,30 m. De beide toegangsgebouwen zijn van de hand van Emiel Van Averbeke.

Sint-Annatunnel
Kloosterstraat

Kloosterstraat

De Kloosterstraat is ongetwijfeld een van de meest verrassende straten van Antwerpen. Bekend om zijn antiek-, vintage – en brocante- zaken is dit al jaar en dag een van dé hotspots van Antwerpen. Met de komst van verrassende conceptstores, stijlvolle interieurzaken en verschil- lende galerijen bruist de straat nu nog meer dan ooit tevoren.

Ga zelf op ontdekkingsreis in de vele shops. Of je nu op zoek bent naar dat ene unieke stuk voor je interieur, je kleerkast graag wil uitbreiden met een must-have piece of gewoon lekker wil komen ontspannen in een van de vele horecazaken, in de Kloosterstraat kan het allemaal.

Ervaar de unieke sfeer, snuister in de vele winkels en laat je verrassen. De Kloosterstraat stelt nooit teleur en is ook steeds op zondag open. Een droom voor elke shopper!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.Meer wetenVerder gaan