+32 3 283 51 51

Eikenhof Locatie

Locatie

Locatie

 

 
 
Een omgeving die voor iedereen iets te bieden heeft

Een omgeving die voor iedereen iets te bieden heeft

De omgeving van Eikenhof is een droom voor jongeren, gezinnen, happy singles, senioren ... Dankzij de royale binnentuin is er in Eikenhof aan natuur geen gebrek. Alsof dat nog niet genoeg is, tref je ook in de onmiddellijke nabijheid heel wat pleisterplekken die meer dan de moeite waard zijn. Kapellen staat bekend als een groene gemeente waar het aangenaam wonen is. Maar liefst 3/4 van het grondgebied bestaat uit bossen en natuurgebied. De Eikendreef zelf is een mooie, landelijke dreef, omzoomd door een prachtige bomenrij. Even verderop in de straat kom je op adem in het Nelson Mandela Park. Ook Gemeentepark Beaulieu ligt op een boogscheut hiervandaan. In dit park vind je onder andere een speeltuin, petanquebanen, tennisvelden, een atletiekpiste, een vijver en een rozentuin. Even verderop liggen

Het Klein Bos en Het Rood, zo genoemd naar de roestbruine kleur van de ijzerrijke bodem. Natuurdomein De Uitlegger, Het Buynderbos en Het Fort van Ertbrand liggen eveneens op een boogscheut hiervandaan. Wie groen wil combineren met speelplezier voor de kleinsten, kan terecht in de nabijgelegen speeltuinen in de Oblatenlaan, Sparrenlaan of Papenboslaan.

 

In alle rust, overal dichtbij

In Eikenhof woon je in een zalig groene en serene omgeving, waar je helemaal tot jezelf komt en van de rust geniet. Tegelijkertijd woon je op een zucht van het bruisende centrum van Kapellen, waar altijd wel iets te beleven valt. Op enkele minuten stappen bevind je je in de gezellige winkelwandelstraten van deze aangename gemeente en vind je alles wat je nodig hebt voor het dagdagelijkse leven, van kapper tot been-houwer of supermarkt, een ruim scholenaanbod, het station ... Daarnaast biedt het centrum heel wat mogelijkheden om je te ontspannen. Een terrasje doen in de zomer, relaxed shoppen, een etentje op restaurant ... Het kan hier allemaal op wandelafstand.

 
In alle rust, overal dichtbij
Een paradijs voor fietsers en wandelaars

Een paradijs voor fietsers en wandelaars

Niet alleen natuurliefhebbers komen aan hun trekken in de buurt. Dankzij de talrijke landelijke weggetjes die zich door het landschap slingeren, is Kapellen ook een paradijs voor fietsers en wandelaars. Deze routes brengen je langs de meest idyllische plekjes van de streek, maar bijvoorbeeld ook langs de talrijke kastelen die de buurt rijk is. Bij een bezoek aan Kapellen springen deze kas- telen - een zeventigtal in totaal - onmiddellijk in het oog. Zij hoorden toe aan adellijke families die hier verbleven.