+32 3 283 51 51

POORT OP'T ZUID partners

Mertens Architecten

De Brederodewijk is een wijk in Antwerpen met een eigen karakter en sfeer, deze typische sfeer en karakter hebben we behouden bij de uitwerking van het project. De gevelopbouw en volumetrie van de wijk werd doorgetrokken en resulteerde in een project hetwelk geïntegreerd werd in de omgeving en bestaat uit een stijlvolle en hedendaagse architectuur.

De Gelijkheidsstraat wordt binnen het project heraangelegd en uitgewerkt als publiek woonerf met veel aandacht voor groen en ingericht als kwalitatieve publieke buitenruimte. De twee bouwblokken van het project omarmen deze groene zone en het geheel wordt op elkaar afgestemd. Het project beschikt tevens over een ruime gemeenschappelijke binnentuin waar de bewoners gebruik van kunnen maken. De focus van het project komt hiermee op kwaliteitsvol wonen in het centrum van de stad met veel aandacht voor groen, licht en open ruimte.

De vormgeving van het project is gebaseerd op de bestaande kenmerkende typologie in deze omgeving. Zo werd de gevel van het project opgedeeld in verschillende kleinere delen die aansluiten op de omgeving. Daarnaast worden de hoeken geaccentueerd met een massievere uitwerking en worden deze aan de kopzijde voorzien van een hoekafschuining. Hiermee sluiten deze aan bij de kenmerkende bebouwing van de omgeving. Het gebruik van de verschillende metselwerkverbanden is een eigentijdse verwijzing naar de historische gevelornamenten aanwezig in de Brederodestraat.

Door het creëren van diverse woontypologieën ontstaat een ruim aanbod aan appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers, deze beschikken allen over ruime private terrassen, waardoor het project een divers publiek van bewoners kan aantrekken.

Door het stedelijk bouwprogramma bestaande uit een commercieel gelijkvloers en residentiele bovenliggende verdiepingen ontstaat een levendig bouwblok. De integratie van een groen publieke ruimte afgewisseld met een private binnentuin en het voorzien van ruime terrassen in de gevels, zal bijdragen aan de vergroening van de omgeving én tegelijk ook aansluiten bij deze omgeving.

- Stijn Mertens | Architect

Mertens Architecten

Het kopen van onroerend goed, hetzij voor familie of als investering, is een persoonlijke en delicate materie. Met Vossemeren Development heeft u een partner waar wederzijds vertrouwen van fundamenteel belang is. Hierdoor garandeert Vossemeren geweldige resultaten bij de aankoop van vastgoed.

Cordeel Group NV is een volledig onafhankelijk familiebedrijf met 1.600 medewerkers en een omzet van 650 miljoen. De roots van het bedrijf liggen in België en inmiddels is het uitgegroeid tot een Europese speler van formaat. Cordeel, dat zijn bouwers in hart en nieren. Vastberaden als het gaat om persoonlijke aandacht, langdurige relaties, kwaliteit en service. Vanuit hun brede expertise verzorgt Cordeel Group NV het complete bouwtraject van ontwerp tot oplevering en onderhoud.